13 Mart 2016 Pazar

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ

Ispanaklı Çarşaf Böreği

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1. 5 su bardağı su
  • Çok az sıvı yağ

İç malzemeler:

  • 3 tane orta boy soğan
  • 1 kilo ıspanak
Sıvı yağ hamur içine sürmek için sıvı yağ

Hazırlanışı:
İlk önce ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp elekten geçirdikten sonra sıcak su da haşlayalım arkadaşlar daha sonra soğanları doğrayalım ve yağda güzelce soteleyelim en son ıspanaklar koyup biraz kavuralım soğumaya bırakalım. Diğer yandan hamur yapmaya başlayalım ,un su tuz karıştırıp hamurumuzu oluşturalım ,biraz dinlenme aldıktan sonra uç eşit parçaya bölelim. Teker teker açmaya başlayalım, çok açmıyoruz sıvı yağ şurup mektup şeklinde katlıyoruz. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra ilk yaptığımızı masanın üzerine sofra bezi koyup açmaya başlıyoruz, elimizde nazikçe acıyoruz, biraz yırtılıyor merak etmeyin normal :)) sonra ıspanakları eşit bir şekilde dağıtıyoruz,üzerine kenarlara fazla koyalım arkadaşlar ve sofra bezi yavaşça kaldırıp rulo şeklini aldırıyoruz, diğerlerini aynı sekil yapıp tepsimize diziyoruz bitmiş olan böreklerimiz üzerine bir tane yumurta sürüyoruz ,isteğe bağlı çörek otu dökebilirsiniz.Hadi afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder